Uncategorized

6 съвета как да изглеждате стилно във вашето медицинско облекло

Медицинско облекло

 

Модата се е развила значително, както и медицинското облекло

 

Въпреки че все още може да е обичайната комбинация от туника и панталон, сега има малки детайли тук и там, които да направят униформите да изглеждат по-представителни и модерни. Цветовете също са се развили значително, за да бъдат по-подходящи за вашия вкус. В тази статия ще се запознаете с някои съвети как да изглеждате стилно в медицинска униформа.

Вярно е, че медицинските униформи също могат да бъдат стилни. Модата не е обвързана само с дрехи, които могат да се носят в извърнаботно време. Когато повярвате, че с медицинската си униформа може да изглеждате страхотно, болницата може да бъде и вашият моден подиум, като същевременно се придържате към границите на болничната политика.

Отминаха дните, в които изглеждате безлично в медицинската си униформа. Можете да бъдете стилни в медицинската си униформа, със съветите по-долу:

Медицинско облекло

1. Изберете екипи, които отговарят на вашия тип тяло

Всички екипи могат да изглеждат еднакви. Но всъщност има модели, които са по-подходящи с определени типове тяло. Когато купувате медицинската си униформа, не копирайте колегата си, особено ако нямате същия тип тяло. Уверете се, че според униформата ще изглежда добре на вас.

Ето някои насоки, които можете да приложите при избора на екипи според вашия тип тяло:

  • Ако сте по-едри в бюста, можете да стесните горната част на тялото си, като носите туники с отворена яка и V-образно деколте в тъмни цветове;
  • Ако сте с по-широк ханш и бедра, можете да направите тази област да изглежда много по-слаба, като носите по-дълги и прави панталони;
  • Ако сте твърде слаби и искате да добавите повече извивки към тялото си, можете да изберете панталони, които са по широки горе и стесени в долната си част.

2. Подбирайте аксесоарите си умно

Макар и ограничена, все пак имате известна възможност за подходящ избор на аксесоари. Основното е те да са практични.

Например, при жените – можете да носите аксесоари за коса в тон с цвета на медицинската ви униформа. В болничната обстановка почти винаги се налага да държите косата си вързана. Има шноли, ластици, ленти, шалове…, които да придържат косата ви, които освен това са винаги на мода.

Що се отнася до бижутата – гривна, обеци или часовник ще паснат идеално. Ибягвайте прекомерно големи бижута, тъй като те могат да бъдат дразнещи за вашите пациенти и за колегите ви. Плюс това, вие също не искате бижутата ви да пречат на оборудването с което трябва да работите, особено когато бързате.

 

Както всяко друго облекло, как ви приляга униформата е много важно. Със сигурност не бихте искали да носите нещо, което не ви стои добре. Можете да изглеждате по-добре – независимо от размера и типа на тялото, когато носите медицински облекла, които пасват добре.

Ключът тук е да се постигне този баланс с кройка и удобство. Облеклото трябва да отговаря на вашия размер, така че да не изглеждате торбести. Също така трябва да е достатъчно свободно, за да ви е удобно през целия ден. Работният ви ден може да е много натоварен, да се налага да тичате от едно място до друго (както е в спешното отделение, например). Затова е важно облеклото ви да е супер удобно през целия ден.

Медицинско облекло

Медицинските заведения обикновено са студени. Затова е важно да се уверите, че вашата медицинска униформа е с правилния състав от тъкани, за да се чувствате добре, независимо от температурата на работното ви място.

Това означава, че трябва да ви държи достатъчно топло от студа, но и не твърде горещо, за да се потите в болницата.

Най-добрите тъкани за медицински униформи, които ще ви преведат дори през най-трудната от всички работни смени, са тези, които са създадени с технология, която не позволява изпотяване (влагата се изпарява), както и с антимикробна технология.

Колкото и да искате да носите всички цветове на медицинските униформи, които са на разположение, не всеки цвят ще подхожда на цвета на кожата ви. Така че, трябва да се съсредоточите само върху тези, в които се чувствате най-уверени.

Ето някои насоки, които ще ви помогнат да определите дали избраните от вас цветове подхождат на кожата ви:

  • За да кажете, че цветът на екипа ви подхожда, той трябва да даде на лицето ви топъл тон;
  • Цветът на екипа не трябва да е безличен или да прави кожата ви да изглежда още по-бледа, отколкото е в действителност;
  • Цветът на тъканта трябва да озарява лицето ви.
Медицинско облекло

6. Грижете се добре за вашите дрехи

Без значение колко е хубав цветът или стилът на вашата медицинска униформа, ако те изглеждат стари, износени и отчаяно се нуждаят от подмяна, точно така ще изглеждате и вие.

За да изглеждате професионално и представително за вашите колеги и пациенти, трябва да се грижите добре за вашите униформи. Това е лесно, след като отстраните всички петна, които може да са натрупали веднага след края на смяната ви.

За да поддържате екипите си в добро състояние и да удължите живота на тъканите им, най-добре е да използвате мек препарат. Винаги, когато можете, оставете екипа да изсъхне на въздух.

Накратко:

Когато сте доволни от униформата си и  начинът, по който излгеждате, няма как да отречете, че може да направите повече в работата си, просто защото се чувствате доволни и уверени в дрехите си. При работещите в здравеопазването може да сте в известна степен ограничени, защото трябва да носите униформа всеки божи ден. Но след като прочетохте нашите съвети по-горе, имате много начини да сте все по-стилни. Медицинските униформи също могат да бъдат модни, стига да знаете как да подберете правилно, за да изглеждате супер красиви и самоуверени в тях. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *