BiobaricaBlog, THDblog, Uncategorized

Най-подходящите материи за медицински дрехи

Оригинални медицински туники Grey's Anatomy

Топ материи за медицинско облекло

Съвети как да сме изберем най-правилно

Необходимостта от качествено медицинско облекло, изработено от висок клас комфортни и устойчиви на изпиране на високи градуси материи, със стилен дизайн и гаранция за дълготраен живот, се обосновава от същността на медицинската професия. Специалистите по здравни грижи се нуждаят от свобода на движенията по време на работа, удобство, грижа за кожата, дишащи материи и професионално излъчване, вдъхващо доверие на пациента. Изборът на подходяща материя за изработката на медицински дрехи е нелека задача, с която се заемат брандове с опит и традиции в производството на медицинско облекло.

Топ 5 материи за медицинско работно облекло

Високотехнологичните медицински облекла, проектирани и произведени от брандове с опит и традиции, използват материи, подходящи или специално създадени за медицински дрехи. Те притежават нужните характеристики и устойчивост, което ги прави подходящи за осигуряване на ежедневния комфорт на специалистите по здравни грижи. Иновациите са вплетени във всяка нишка от материята, за да подсигурят най-подходящото медицинско облекло за професионалистите. Сред най-често влаганите материи са: памук, лен, спандекс, изкуствена коприна. Тенденцията е към все по-активно подобряване на материите, от които се произвеждат медицинските работни облекла, с цел създаване на високоустойчиви продукти, предпазващи от телесни течности и замърсители.

Медицинско облекло от памук

Професионалистите, търсещи висококачествено медицинско работно облекло, могат да заложат на медицинско облекло от памук. Памукът е подходящ за производство и на летни, и на зимни медицински дрехи. Текстурата му е мека, приятна на допир. Попива отлично влагата и не позволява спарване. Тази естествена материя позволява на кожата да диша и не натрупва статично електричество. Негативите на памука са свързани с лесното му намачкване и замърсяване, както и свиването при пране на високи температури. За да се избегнат тези недостатъци, често се съчетава с други влакна или се добавят вещества, създаващи памук, който се поддържа лесно.

Лен

Ленът създава невероятно усещане за комфорт и  е известен и със своите здравословни преимущества. Притежава ценни хигиенни предимства и не позволява задържането на  бактерии. Идеален за чувствителната кожа, тъй като е нежен на допир и не предизвиква алергични реакции. Ленът отлично попива влагата и съхне бързо след изпиране. Създава усещане за комфорт. Здрав, дълготраен, устойчив и въздухопропусклив.

Полиестерът в облеклата на медицинските работници

Полиестерът се отличава с устойчивост на намачкване, лесна поддръжка, издръжливост, износоустойчивост и бързо съхнене. За жалост, текстурата е по-груба и се натрупва статично електричество. Недостатък на полиестера е и невъзможността на кожата да диша, което предизвиква запарването ѝ. Добър резултат дава смесването му с естествени нишки с цел преодоляването на недостатъците на тази иначе устойчива и здрава тъкан. За медицински дрехи се смесва с коприната. Така получената материя е трайна, нежна към кожата, дишаща и абсорбираща влагата. Практика е добавянето и на спандекс към полиестера и коприната с цел създаване на идеалната тъкан за медицински дрехи.

Спандекс

Спандексът е материя, устойчива на свиване и разтягане, износване и изпотяване. Не провисва, не образува неестетични гънки. Лек и издръжлив, той е подходящ за медицински дрехи. Идеален за комбиниране с памук, без да губи от положителните си качества. Основен недостатък е, че тази тъкан не е така нежна към кожата. Този проблем се решава чрез смесването му с полиестер и коприна – комбинация, която е идеална за производството на високотехнологично медицинско работно облекло.

            Изкуствена коприна

Изключително нежна към кожата материя с отлична въздухопропускливост, бързо абсорбираща влагата и бързосъхнеща. Устойчива на намачкване. Добавена към полиестера е идеална за производство на медицинско работно облекло.

Смесица от материи

Повечето медицински дрехи се изработват от смесица от влакна, с което се преодоляват недостатъците на всяка материя, възползвайки се от предимствата. Тези материи са леки, устойчиви на пране и на петна, поддържат кожата суха и свежа. Иновативна материя, съставена от естествени и изкуствени влакна, като смесването на коприна със спандекс и полиестер е идеално решение за медицинското облекло. Попива бързо потта и я изтласква навън, за да се изпари, запазвайки и поддържайки кожата суха. Невероятните свойства на тази тъкан са дълготрайни, тъй като не се дължат на обработка с химикали, които се измиват с прането, а се дължат на фибрите на материята. Резултатът от тази усъвършенствана технология е тъкан, която поддържа тялото сухо, предпазва от неприятна миризма, отвежда влагата, не позволява образуване на петна под мишниците и обезцветяването на тъканта там, мека е, позволява свобода на движенията и е устойчива на намачкване.

Вземете 10% отстъпка като оставите имейла си.

* indicates required

2 thoughts on “Най-подходящите материи за медицински дрехи

  1. Галина Рачева каза:

    Прекрасни комплекти и за ветеринарни лекари, удобни и практични!

    1. Maya Kapelova каза:

      Благодарим за отзива, г-жо Рачева!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *