Uncategorized

Професор Йонков от УМБАЛ Александровска за HAL-RAR

Проф. ДОЦ. АТАНАС ЙОНКОВ

Как се лекуват хемороиди

Вместо болезнени операции, Haemorrhoidal Artery Ligation and Recto Anal Repair Systems (HAL-RAR) от A.M.I. предлага безопасно, бързо и ефективно облекчение за хемороиди от всички степени.

Трябва да знаете, че един на всеки двама възрастни страда от хемороиди в определен етап от живота си и наистина няма нужда страдащите да се срамуват или боят. Колкото по-рано отидете при лекар и се постави диагноза, толкова по-големи са шансовете симптомите да бъдат излекувани с най-малък дискомфорт.

Какви са обичайните методи за лечение според вида на хемороидите:

  • Хемороидите от степен I изискват само медикаменти, но
  • Хемороидите от степен II до IV най-добре се лекуват с хирургическа намеса.

Обичайните хирургични методи на лечение са:

  • връзване, за да им се спре снабдаването с кръв (нарича се лигация);
  • пълно изрязване

Изборът обикновено зависи от размера им. В зависимост от това кой метод се ползва, раните се оставят отворени, за да се излекуват или се зашиват. В двата случая, тяхното чувствително местоположение означава, че тези рани могат да бъдат изключително болезнени за пациента. Може да се наложи дълъг престой в болница и до 4 седмици болничен.

Заради това, че лечението и последствията са често извънредно неудобни, много пациенти до сега предпочитаха да си живеят с проблема, отколкото да отидат на лекар.

Какъв е другият начин?

В нашата практика има и друг начин. Вместо болезнени операции, Haemorrhoidal Artery Ligation and Recto Anal Repair Systems (HAL-RAR) от A.M.I. предлага безопасно, бързо и ефективно облекчение за хемороиди от всички степени.

HAL-RAR накратко

  • Не се реже, не се премахват тъкани и не остават отворени рани;
  • Процедурата е кратка – само 30 мин.;
  • Престоят в болницата е само един ден*;
  • Бързо можете да се върнете на работа;
  • Висок процент успеваемост в световен мащаб

            * в случай, че няма други усложнения (фистули или фисури)

Защо да изберете HAL-RAR?

Концепцията HAL (Haemorrhoidal Artery Ligation) е създадена преди почти 30 г. от д-р Моринага в Япония.

Процедурата е била правена на над 250 000 пациента по света с отлични резултати. Статистиките показват, че терапията на хемороди с HAL-RAR е не само по-малко болезнена, но и възстановяването е по-лесно отколкото при другите, по-инвазивни методи.

Процедурата е била правена на над 250 000 пациента по света с отлични резултати. Статистиките показват, че терапията на хемороди с HAL-RAR е не само по-малко болезнена, но и възстановяването е по-лесно отколкото при другите, по-инвазивни методи.

HAL е особено ефективен за хемороиди от Степен II и III и съчетано с RAR за някои от Степен III и повечето от Степен IV. Заедно прилагани, те са едно от най-неинвазивните лечения.

Процедурата може да се приложи с различни видове анестезия. Вашият доктор ще препоръча най-подходящия за вас. Повечето пациенти изпитват само лек дискомфорт и могат да се върнат на работа ден или два след операцията. Рискът от последващо кървене е значително по-нисък отколкото при другите методи. Всякакви други усложнения, които могат да се появят след операцията, са минимални и много редки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *