Нискоинвазивно лечение на хемороиди THD Lab

Какво е THD?

Трансаналната Хемороидална Деартеризация или THD е нискоинвазивен хирургичен метод за лечение на II, III и IV стадий на хемороидални заболявания чрез прекъсване на хемороидалните артериални съдове с достъп през ануса.

При THD трансанално се установява къде са крайните разклонения на ректалната артерия с повишен дебит. Разклоненията се лигират (връзват), а след това се прави и специална пластика в аналния канал, за да се да се прибере пролапса. Това се налага, защото при хемороидите в крайни стадии лигавицата пролабира и излиза извън аналния канал.

Работи се с абсорбиращи конци и без изрязване на тъкан.

При всички други видове манипулации за лечение на хемороиди се отстраняват самите възли без да се коригира главната причина за тяхното развитие. Поради този факт рецидивите при THD са изключително редки.

Какви са предимствата на нискоинвазивното лечение на хемороиди THD за лекарите?

При това нискоинвазивно лечение на хемороиди процедурата трае около 30 минути. Кратката продължителност съкращава времето на анестезия и дава възможност в някои центрове с опит да се прилага локална (инжекционна) или местна анестезия (прилагане на анестетичен крем или гел), съчетана или не, с лека интравенозна седация.

Освен краткото времетраене, THD дава и спокойствие на хирурга заради стандартизираната и усъвършенствана процедурата на изпълнение.

За повече информация посетете сайта на THD Lab.