fbpx

Левораг

Иновация в лечението на анални фисури

Избавете се от болката и дискомофорта бързо, ефективно и хигиенично.

levorag
Тук ще отговорим на някои от често задаваните или незададени неудобни въпроси за проблемите, болките в аналната област .

Аналните фисури и хемороидите едно и също нещо ли са?

Не. Фисури са малки разкъсвания на кожата, настъпващи в перианалната област, докато хемороидите се проявяват чрез загубата на тонус във венозната стена на съдовете, които съставляват хемороидалния плексус, с последващо подуване и кървене от хемороидите.

Кой страда от анална фисура ?

Хора от всички възрасти, но най-вече тези на възраст между 20 и 30 г. Децата също страдат от анална фисура. Аналните фисури при децата често се причиняват от дехидратация, което при възрастните е само съпътстваща проблема причина.

Децата страдат ли от анални фисури?

Аналните фисури са често срещано усложнение на запека и дехидратацията при децата. Придвижването на големи, твърди фекалии дразни анодермата и предизвиква фисура. Това е болезнено, като при дефекация болката се засилва още повече. Най-често срещаните симптоми на аналните фисури са изпражнения примесени с кръв, болка и плач повреме на дефекация. Болката при изхождане води до задържането му, фекалиите стават още по твърди, сухи и придвижването им още по-болезнено. Този цикъл на дразнене трябва да бъде прекъснат, за да даде възможност на фисурите да оздравеят.

Levorag съдържа екстракт от семена на Hibiscus Esculentus, които действат подобно на ботулиновия токсин и отпускат мускула. Levorag е емулгел в опаковки с единична доза, което е ефективно при лечението на остри и хронични анални фисури.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5825861/

Дали аналните фисури са асимптомни?

Не. Тези малки разкъсвания в кожата причиняват дискомфорт, парене и болка с по-голяма или по-малка интензивност при преминаване на движението на червата, загуба на яркочервена кръв и анален сърбеж. Болката може да продължи след движението на червата.

Какво е лечението на аналните фисури?

Има различни лечения, като например приложението на локални мехлеми с глицеринова основа, ботулинови инжекции, разрези на аналния сфинктер и механични дилататори.

Какво е Левораг?

Левораг е медицинско изделие на основата на емулгел, специално създаден за иновативно лечение на анални фисури. Левораг е разработен в духа на THD, като основната му цел е да осигури максимален комфорт и дискретност на страдащите от ректални проблеми.

Левораг изпълнява 3 различни функции:

Защитава: омазнява и предпазва

Успокоява: намалява болката от симптомите

Заздравява: подобрява възстановяването на тъканите

Левораг позволява лесно локално приложение на фиксирано количество гел по хигиеничен и удобен начин. Лекарството идва в кутия, съдържаща 20 еднодозови тубички от 3.5 мл. с вграден апликатор.

Използвайте по 1 тубичка на всеки 12 часа, по възможност след дефекация и извършен тоалет на мястото  в продължение на не по-малко от 20 дни в зависимост от тежестта на симптоматиката или според предписание на лекуващия лекар.

Просто премахнете капачката на дозатора и стиснете тубичката, за да придвижите гела към върха на апликатора. След това деликатно вкарайте апликатора в ректума, като избягвате да натискате твърде силно. Уверете се, че сте приложили цялото съдържание на контейнера и го изхвърлете.

За повече информация:
www.thdlab.com/healthcare-professionals/products/levorag

Цена за 1 опаковка

(20 монодози по 3.5мл всяка):

109 лв.