fbpx

Капресто е ексклузивен представител на Vivostat, MED Pro, Barco и Biobarica за България

alt-image-test

Често задавани въпроси:

Какво представляват аналните фисури?

Фисурите са малки, дълбоки лезии (рани), които се появяват върху кожата и засягат разни части на тялото. Най-често се развиват по и около отверстия на човешкото тяло като устата и ануса.

Аналните фисури са рани около ануса с радиус от няколко милиметра.

Обикновено се появяват в централната част на ануса и са едни от най-честите причини за посещение при проктолог след хемороидите.

Аналните фисури могат да се появят във всяка възраст, но хората на възраст между 20 и 40 години се считат за най-уязвими.

Симптомите са:

Болка: локална, в аналния канал, особено по време на дефекация и в продължение на 3 до 4 часа след това.

Сърбеж: дразнене и изгарящ сърбеж

Кървене: светло червена кръв

Нарушена дефекация: запек или диария

За повече информация: 

www.thdlab.com/patients/diseases/anal-fissures

 

Децата страдат ли от анални фисури?

Аналните фисури са често срещано усложнение на запека и дехидратацията при децата. Придвижването на големи, твърди фекалии дразни анодермата и предизвиква фисура. Това е болезнено, като при дефекация болката се засилва още повече. Най-често срещаните симптоми на аналните фисури са изпражнения примесени с кръв, болка и плач повреме на дефекация. Болката при изхождане води до задържането му, фекалиите стават още по твърди, сухи и придвижването им още по-болезнено. Този цикъл на дразнене трябва да бъде прекъснат, за да даде възможност на фисурите да оздравеят.

Levorag съдържа екстракт от семена на Hibiscus Esculentus, които действат подобно на ботулиновия токсин и отпускат мускула. Levorag е емулгел в опаковки с единична доза, което е ефективно при лечението на остри и хронични анални фисури.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5825861/

Аналните фисури и хемороидите едно и също нещо ли са?

Не. Фисури са малки разкъсвания на кожата, настъпващи в перианалната област, докато хемороидите се проявяват чрез загубата на тонус във венозната стена на съдовете, които съставляват хемороидалния плексус, с последващо подуване и кървене от хемороидите.

Дали аналните фисури са асимптомни?

Не. Тези малки разкъсвания в кожата причиняват дискомфорт, който има отрицателно въздействие върху качеството на живот на пациентите, с парене и болка с по-голяма или по-малка интензивност при преминаване на движението на червата, загуба на яркочервена кръв и анален сърбеж. В някои случаи болката може да продължи след движението на червата.

Какво е лечението на аналните фисури?

Има различни лечения, като например приложението на локални мехлеми с глицеринова основа, ботулинови инжекции, разрези на аналния сфинктер и механични дилататори.

THD пусна Levorag, ново медицинско лечение под формата на емулгел в опаковки с единична доза, което е ефективно при лечението на остри и хронични анални фисури.

Levorag позволява лесна и практична обработка на аналните фисури в дома на пациента, без операции или инвазивни интервенции и болка.

Попитайте Вашия лекуващ специалист за повече информация.

Добрият прием на фибри и вода, в допълнение към одобрените лечения, може да предотврати развитието на запек, което може да причини развитието или влошаването на фисурите.

Защо е полезно да се промени диетата и начина на живот за профилактика и лечение на анални фисури?

Уседналият начин на живот и диетата, които не съдържат фибри и вода, могат да стимулират развитието на запек. Ако е запек, анален сфинктер се разширява прекалено, причинявайки, в някои случаи, образуването на малки разкъсвания в кожата (фисури) близо до ануса.

Защо е важно да се грижим за хигиената на аналната област в случай на пукнатини?

Важно е да се грижите за хигиената на аналната област, защото бактериите, които се намират във фекалиите, могат да влязат в контакт с кожните разкъсвания, влошаване на болезнените симптоми, сърбеж и изгаряне. Там са налице кърпички и течни сапуни, специално разработени за анално почистване и хигиена.

Има ли Levorag странични ефекти?

Понастоящем няма известни странични ефекти, свързани с употребата на компонентите в Levorag. Независимо от това се препоръчва употребата на продукта под строг медицински надзор.

Къде мога да си купя Levorag?

Levorag може да бъде доставен до вас.

За поръчка: 0884 212 117 или във формата за заявка. Просто натиснете бутона по-долу:

 

Цена за 1 опаковка от

20 монодози по 3.5мл всяка: 109 лв.