fbpx

БУТИЛКИТЕ БИВАТ РЕЦИКЛИРАНИ И ОТ ТЯХ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ МЕДИЦИНСКИТЕ УНИФОРМИ С МАРКА BARCO ONE®

Barco® Uniforms – световно известен лидер в създаването на престижно медицинско облекло, обяви, че са предотвратили замърсяването на околната среда от 16.8 милиона пластмасови бутилки, като ги включват в производството на най-модерната тъкан на марката си Barco One през 2016 и 2018 г.

В създаването на плата на всяка медицинска униформа Barco One участват 5 рециклирани пластмасови бутилки.

Освен предпазването на околната среда, всяка колекция е с предимствата  да е ушита с плат, който

не задържа влагата, разтяга се в 4 посоки, както и не задържа петна, заради технологията Soil Release.

“Едва започваме да разбираме опустошителното въздействие, което има глобалната ни зависимост от пластмасата за замърсяването на планетата – казва Дейвид Мърфи, президент и CEO на Barco Uniforms. – В Barco сме горди, че предприемаме конкретни стъпки, с които да предотвратим замърсяването земята и водата с пластмасови бутилки. Колекцията Barco One е първата линия медицинско облекло, която се произвежда с технология на плата, позволяваща включването на пластмасови бутилки, и с нетърпение очакваме все по-голям брой бутилки да бъдат рециклирани от нас в идните години. 

За създаването на опазващата околната среда тъкан Barco разчита на процеса RPET. Първо бутилките биват измивани, след това смилани на пелети, които биват стопени и изпредени на нишки, които се изтъкават с полиестер.

“Миналата година (2018 г.) бе белязана от множество истории за морски животни изхвърлени на брега със стотици тонове пластмаса в стомасите им – каза Пеги Шулц, вицепрезидент на корпоративния маркетинг на Barco Uniforms. – Вплетохме пластмасовите бутилки в нашите тъкани с надеждата, че допринасяме за по-чист свят и по-безопасна среда за морските обитатели. Освен, че се грижи за по-чист свят, платът с технологията Barco One има предимство, за чието създаване ни вдъхновиха ветеринарите.

Благодарение на своята Quick-shed™ технология, текстилът на униформите позволява космите да се отърсват лесно от повърхността.”

Barco One спечели популярност сред ветеринарите и хората, които се грижат за животни (разхождащи кучета, работещи в грууминг салони за кучета) заради текстила с антистатични свойства, от който космите се отърсват лесно.

Освен всичко това, тъканта на Barco One е и с технологията спандекс стреч, който позволява разтягането в 4 посоки за комфорт и е с модерен стил, който стои на еднакво добре на всякакви тела.

За Barco Uniforms

Основана е през 1929 г., Barco Uniforms е иновативен лидер в създаването на престижно медицинско облекло печелило награди, които придават висок статут и чест на хората в здравеопазването, хранителната промишленост и в туризма. Централата на Barco Uniforms е в Лос Анджелис, където работят над 250 местни в сферата на множество дисциплини – дизайн, развойна дейност, маркетинг, продажби, снабдяване и дистрибуция.

Последвайте ни на www.instagram.com/barco.uniformsbg/ и

www.facebook.com/barcouniformsbg/ за новини и промоции.